Tervetuloa Tanka - suomalaisen tanssin tietokantaan

Tietokantahaku

Aikavälillä

Oksensitte Jupiteria

Koreografi Pirinen, Elina
Kantaesitys 27.7.2016
Kantaesityspaikka Täydenkuun tanssi -festivaali, Pyhäjärvi
Suomen ensi-ilta 27.7.2016
Suomen ensi-iltapaikka Täydenkuun tanssi -festivaali, Pyhäjärvi
Tyylilaji Nykytanssi
kesto (min) 45
Puvustaja Kaija Maunula
Valosuunnittelija Jani-Matti Salo
Äänisuunnittelija Miksa Koponen
Kantaesiintyjät Henri Haakana, Atte Herd, Helmi Järvensivu, Laura Kallas, Anna Laakso, Anni Pilhjärta, Elina Tähtelä, Aino Voutilainen
Kuvaus Oksensitte Jupiteria muljauttaa kunnianhimoisesti ja hauskasti käsityksesi näyttämötaiteesta. Esitys on piilotajunnassa liikkuva live-runoteos, jonka koreografi Elina Pirinen on luonut Tanssiteatteri Rimpparemmille.

Teos rakentuu tarkasti tyylitellystä puhevyörystä, jonka Pirinen on estetisoinut ja paisuttanut esiintyjien henkilökohtaisten tekstien pienistä yksityiskohdista. Totuuden ja fantasian välillä liikkuvaa tekstimassaa voimistaa kauneudessaan kuvataiteellinen valopinta ja livenä kuultava klassinen pianomusiikki. Avaimena Jupiterin ytimeen ei ole tarkastella, mitä se on taidemuotona vaan, mitä jännittävyyksiä tapahtuu sisuskaluissasi kohdatessasi tämän esityksen.

Pirisen lähtökohtana teokselle on ollut palauttaa tanssitaiteen näyttämölle ihmisyys etäisen ruumiillisuuden sijaan. Hän villitsee käsityksiä koreografiasta, tanssista, liikkeestä ja teatterista hyödyntämällä kielen ja äänen virtaa ja oikkuja.
Muita tietoja Dramaturgia: Heidi Väätänen
Ryhmät Tanssiteatteri Rimpparemmi
Tanssijat Herd, Atte (2016)
Järvensivu, Helmi (2016)
Kallas, Laura (2016)
Pilhjärta, Anni (2016)
Voutilainen, Aino (2016)
Tähtelä, Elina (2016)
Laakso, Anni (2016)