Tervetuloa Tanka - suomalaisen tanssin tietokantaan

Tietokantahaku

Aikavälillä

Mostly Mass

Koreografi Giordani, Sanni
Kantaesitys 9.12.2021
Kantaesityspaikka Kulttuurikeskus Stoa, Helsinki
Tyylilaji Nykytanssi
kesto (min) 50
Valosuunnittelija Sivén Veli-Ville
Äänisuunnittelija Mämmi Josu
Kantaesiintyjät Sanni Giordani, Mia Jaatinen, Anni Koskinen, Kalle Lähde, Oskari Turpeinen
Kuvaus Mostly Mass on kehollisen ilakoinnin, soljumisen ja rymistelyn aaltoileva maailma, jossa kollektiivinen liikehdintä, kosketus, hiki ja rytmi kaappaavat vallan rationaalisuuden ja tuottavuuden illuusioilta. Entä jos yhtäkkiä vain yhdessä tanssimisessa olisi järkeä?

Teoksessa tarkastellaan ihmistä yhä uudelleen järjestäytyvänä massana, orgaanisena ja mahdollisuuksia pursuavana, sosiaalisena olentona. Inspiraationa toimivat runoilija Tiina Lehikoisen sanat: ”On luovuttava Ajattelemisen ajattelemisesta – suunnattava keuhkot avoinna kohti täälläolon ihmeellistä mettä”. Kuvittelemme ylistyslaulua kehoille, kehoille, jotka muovautuvat, transformoituvat, parveilevat, koskettavat, vellovat, löllyvät ja pingottuvat. Me rakennumme torneiksi ja huojumme heinänkorsina, kosketuspinnoistamme kumpuaa uutta tietoa ja kulttuuria.

Teosprosessissa kiinnityimme kysymyksiin kehollisen tiedon, yhteisöllisyyden ja ponnistelun merkityksistä nykyajan ihmiselle. Millaista riemua ja nautintoa liike voi tuottaa? Millaista maailmaa voimme rakentaa keholliseen empatiaan ja kosketukseen nojautumalla? Uskoaksemme tähän maailmaan meidän tulee uskoa ruumiiseemme.

Mostly Mass jatkaa Kinetic Orchestralle ominaisten teemojen parissa. Kinetic Orchestran tanssijat ovat työskennelleet pitkään partnerointia, kosketusta ja akrobaattista liikettä tutkien.
Ryhmät Kinetic Orchestra
Tanssijat Giordani, Sanni (2021)
Jaatinen, Mia (2021)
Koskinen, Anni (2021)
Lähde, Kalle (2021)
Turpeinen, Oskari (2021)