Tervetuloa Tanka - suomalaisen tanssin tietokantaan

Tietokantahaku

Aikavälillä

Body of Law

Koreografi Nieminen, Jaakko
Kerber Canabarro, Marcio
Kantaesitys 15.10.2021
Kantaesityspaikka Barker-Teatteri, Turku
Tyylilaji Nykytanssi
kesto (min) 90
Lavastaja Haaranen Mika, Nieminen Jaakko
Puvustaja työryhmä
Valosuunnittelija Haaranen Mika
Äänisuunnittelija Kallio Lauri
Kantaesiintyjät Marcio Kerber Canabarro, Samuli Emery, Aino Voutilainen
Musiikki teokselle Kallio Lauri
Kuvaus "Termillä body of law viitataan yleensä lakikirjaan tai valtion lakeihin.  Lait ja säännökset muovaavat yhteiskuntaa ja niiden kautta myös yksilön elämää. Lait muuttuvat historiaprosessissa osittain siksi, että yhteiskunnalliset normit muuttuvat. Kun moraalin yleiset käsitykset kehittyvät, laki mukautuu uuteen moraaliseen ympäristöön. Teos Body of law pohtii sitä kuinka yhteiskunnallisia normeja muovaava prosessi vaikuttaa keholliseen kokemukseemme. Kapitalistiset yhteiskunnat pyrkivät rajoittamaan ja ohjaamaan yksilön elintapoja maksimoidakseen työntekijäkehon kustannustehokkuuden. Samalla muovataan myös ideaalikehon mallia, sekä vaikutetaan jokapäiväiseen psykofyysiseen olemiseemme. 

Taide ja tässä tapauksessa etenkin kehollinen taide antaa hedelmällisen kentän tutkia ja analysoida moniselitteistä kulttuuriseen normatiivisuuteen kytkeytyvää käsitettä, joka asettaa rajoja sille miten on ”oikein” operoida yhteiskunnassa. Ideaalikeho sekä dikotomia oikea vs. väärä liittyvät vahvasti myös länsimaiseen tanssitaiteeseen. 

Teos Body of Law pohtii sosiaalisten normien ja kehon suhdetta alati muuttuvassa maailmassa, jossa erilaisista laki- ja kehollisuuden perinteistä tulevat ihmiset törmäytetään muodostamaan yhteisiä sääntöä fyysiselle olemiselle. Teos jatkaa NOM KOLLEKTIV -ryhmän, yhteiskunnan ja yksilön kehon välistä suhdetta käsittelevien teosten sarjaa."
Ryhmät Nom Kollektiv
Tanssijat Emery, Samuli (2021)
Voutilainen, Aino (2021)