Tervetuloa Tanka - suomalaisen tanssin tietokantaan

Tietokantahaku

Aikavälillä

Mitä Tanka sisältää?

Tankaan on tallennettu tietoja kaikista tällä hetkellä toimivista kotimaisista ammattitanssiryhmistä sekä kantaesitysten tietoja vuodesta 2000 eteenpäin.

Lisäksi Tankassa on tietoja noin 130 tanssitaiteilijasta ja heidän teoksistaan. Tankaan lisätään myös jatkuvasti artikkeleita suomalaisesta tanssista ja tanssin tekijöistä.

Teos- ja taiteilijatiedot eivät ole täysin kattavia, vaan tietoja pyritään kartuttamaan koko ajan. Vuosittain Tankaan tallennetaan lisäksi noin 100 suomalaisen kantaesityksen tiedot.

Miten saan tietoni Tankaan?

Täydellisten taiteilijatietojen ylläpitäminen on maksullinen palvelu. Vuosittain laskutettava ylläpitomaksu on 17 euroa. Lisätietoja tietojen päivityksestä sähköpostitse osoitteesta tanssi(at)danceinfo.fi.

Teostietoja päivitetään Tankaan maksutta.

Miksi en löydä tietoja etsimästäni taiteilijasta tai teoksesta?

Kun Tankaan tallennetaan tiedot tanssiteoksesta, järjestelmä luo automaattisesti taiteilijakortin kaikille ko. teoksen tanssijoille ja koreografeille. Lisätietoja tallennetaan kuitenkin vain niistä tanssitaiteilijoista, jotka antavat luvan tietojensa julkaisemiseen. Taiteilijatietoja kerätään ja päivitetään jatkuvasti.

Tankan teostietoja on ryhdytty tallentamaan vuodesta 2000 alkaen. Lisäksi Tankasta löytyy tietoja sellaisista ennen vuotta 2000 ensi-iltansa saaneista teoksista, joiden koreografit ovat antaneet teostiedot julkaistavaksi omien taiteilijatietojensa yhteydessä. Tanssiryhmien tuotannot -kohta ei kuitenkaan välttämättä sisällä kaikkia ko. ryhmän ohjelmistossa olleita teoksia.

Saako Tankassa julkaistua materiaalia käyttää edelleen?

Tankassa julkaistujen valokuvien tekijänoikeudet ovat useimmissa tapauksissa kuvan yhteydessä mainitulla valokuvaajalla. Kuva-aineistoa ei saa käyttää muissa yhteyksissä ilman kuvaajan lupaa.

Tankassa julkaistuja taiteilija-artikkeleita lainattaessa on mainittava artikkelin ja sen kirjoittajan nimi sekä lähde, Tanka - suomalaisen tanssin tietokanta, Tanssin Tiedotuskeskus.

Mistä saa lisätietoa?

Jos teos- tai taiteilijatietoja ei löydy Tankasta, neuvoa voi kysyä Tanssin Tiedotuskeskuksesta osoitteesta tanssi(at)danceinfo.fi.

Lisätietoja suomalaisista tanssitaitelijoista voi kysyä myös Teatterimuseosta. Museon arkistosta saa tietoa myös uransa lopettaneista tanssitaiteilijoista ja heidän teoksistaan, tietopalvelu(at)teatterimuseo.fi

Tankan tukijat

Tanka on saanut tukea opetusministeriöltä ja Suomen Kulttuurirahastolta. Svenska Kulturfonden on tukenut suomenruotsalaisten taiteilijoiden tietojen digitointia sekä ruotsinkielisen materiaalin tuottamista.