Tervetuloa Tanka - suomalaisen tanssin tietokantaan

Tietokantahaku

Aikavälillä

Kotimatkalla

Koreografi Koistinen, Jenni
Kantaesitys 25.8.2015
Kantaesityspaikka Kannelmäki
Suomen ensi-ilta 25.8.2015
Suomen ensi-iltapaikka Kannelmäki
Tyylilaji Nykytanssi
kesto (min) 120
Äänisuunnittelija Juuso Hannukainen
Kantaesiintyjät Sari Palmgren, Jukka Tarvainen, Kotimatkalla-teoskurssilaiset
Kuvaus Kotimatkalla on poeettinen vaellus lähiömaisemassa. Se on sukellus kotien intiimeihin elettyihin tiloihin ja kaupunkimaiseman jaettuihin tila-avaruuksiin. Kotimatkalla kuljetaan etsimässä kotia, väliaikaisten ja pysyvien kotien kautta kohti lähiömaiseman takana häämöttävää horisonttia.

Koreografi Jenni Koistisen ohjaama esitys kysyy mitä koti tarkoittaa meille? Millaisissa paikoissa, asioissa, mielenmaisemissa me olemme kotonamme tai kodittomia? Missä tunnistamme kotoisuuden tai kodittomuuden tunteen? Haluammeko asua kiertolaisuutta vai pysyvyyttä, liikettä vai asettumista?
Muita tietoja Äänimateriaalin toteutus: Juuso Hannukainen, Minun nimeni on -orkesteri
Valo- ja äänitekniikka: Anna Pöllänen & Hannu Nummela

Kotimatkalla on Kannelmäkeen sijoittuva yhteisötanssiteos, jonka aikana katsojat kulkevat oppaan johdattamina yhteisen reitin lähiössä. Esitys muodostuu eri osista reitin varrella olevien ulkotilojen ja kotien toimiessa esityksen näyttämöinä.

Teos on osa Zodiakin yleisötyön 10-vuotisjuhlasyksyä sekä Kannelmäessä ja Pohjois-Haagassa vuodesta 2013 toiminutta Minun nimeni on -yhteisötanssiprojektia. Projektia rahoittaa Helsingin kulttuurikeskus.
Tanssijat Palmgren, Sari (2015)
Tarvainen, Jukka (2015)