Tervetuloa Tanka - suomalaisen tanssin tietokantaan

Tietokantahaku

Aikavälillä

Querelle - variaatioita

Koreografi Kekäläinen, Sanna
Kantaesitys 26.11.1997
Kantaesityspaikka Stoa Itä-Helsingin Kulttuurikeskus
Suomen ensi-ilta 26.11.1997
Suomen ensi-iltapaikka Stoa Itä-Helsingin Kulttuurikeskus
Tyylilaji Nykytanssi
Puvustaja Taina Relander
Valosuunnittelija Tuukka Törneblom
Äänisuunnittelija Simo Heiskanen
Kuvaus Teoksen käsiohjelmassa todetaan: "Querelle-variaatioita on kahden veljeksen rakkaustarina. Rakkaustarinana se on siitä erikoinen, että kumpikaan veljeksistä ei haluaisi tietää molemminpuolisesta vetovoimasta mitään. Pikemmin veljekset ovat vaarassa tappaa toisensa. Querelle-variaatioita kertoo hyvästä ja pahasta. Se kertoo ihmisen jakautuneisuudesta. Siitäkin syystä Querellen hahmolla on kaksi esittäjää. Querelle tulee mereltä "naisena", kokee seikkailunsa ja muuttuu.
Genet'n teemat kouraisevat ihmistä sukupuoleen katsomatta. Ne ovat aina tosia ja läsnä. Siitäkin syystä teos on "Variaatioita" - Querelle voi olla mies tai nainen.
Variaatioita on muitakin. Bordellin emännällä Lysianella on kaksi esittäjää - hänen rakastajansa Robert näkee Lysianessa todellisen rakkautensa kohteen, oman veljensä. Kun veli saapuu paikalle, Lysianen ulkonäkö muuttuu.
Querellen maailmassa kaikki on peliä. Ja kaikkein vaarallisinta, kaikkein pelottavinta voi olla oman itsensä löytäminen."
Muita tietoja Käsikirjoitus: Kari Hukkila, Sanna Kekäläinen; teksti: Kari Hukkila. Perustuu Jean Genet'n romaaniin Querelle de Brest (1974).
Ryhmät Zodiak - Uuden tanssin keskus
Tanssijat Airaksinen, Anna: Lysiane (1997)
Kekäläinen, Sanna: Lysiane (1997)
Backlund, Mika: Querelle (1997)
Kekäläinen, Sanna: Querelle (1997)
Airaksinen, Anna: Seilori (1997)
Heiskanen, Simo: Seilori (1997)