Tervetuloa Tanka - suomalaisen tanssin tietokantaan

Tietokantahaku

Aikavälillä

PELTO drive-in

Koreografi Ristolainen, Jukka
Kantaesitys 14.8.2021
Kantaesityspaikka Kokko1721 residenssi, Kangasniemi
Tyylilaji Nykytanssi
kesto (min) 60
Kantaesiintyjät Jukka Ristolainen
Maija Tuomi
Hieho Homma -kollektiivi
Beniamino Borghi
Xavier ‘Bambu’ Vandenberghe
Kuvaus PELTO on nykytanssin, lannan ja rock’n’rollin hajuinen spektaakkelimainen drive-in-tanssiteos, jossa liha liikkuu, lanta lentää ja peltoautot rämisevät. Viidentoista esiintyjän ainutkertainen teos toteutetaan Kokon tilan pellolla Kangasniemellä 14.8.2021.

PELTO on aina synnyttänyt maasta ravintoa, ja nyt teos asettuu osaksi peltojen monituhatvuotista kaanonia nykytanssiteoksen näyttämönä. Vanhalta maatilalta löytyvä materiaali on luonut myös puitteet mielikuvitukselliselle löytötavaroiden uusiokäytölle. Oletko koskaan villeimmissä unelmissasi kuvitellut rumpusettiä tuunatun peltoauton lavalla, kokenut lapiosähkökitaran tilutusrituaalia, jorannut teknojytäperäkärryssä tai kuullut jumalaista vesiputkihuilua?

PELTO on kannanotto taiteen tasa-arvoisen tekemisen, alueellisen saavutettavuuden ja monipuolisuuden sekä yhteistyön, nykyaikaisen pienviljelyn, lähiruoan ja -tuotannon ja koko Suomen asuttuna pitämisen puolesta. PELTO on juhlateos Kokon tilan 300-vuotisen historian kunniaksi (1721-2021).
Muita tietoja konsepti: Jukka Ristolainen ja työryhmä
Mezzosopraano Katariina Poikela
Maanviljelijä Tuomas Laitinen
Maatilallinen Hannu Häkkinen
Tanssijat Ristolainen, Jukka (2021)
Tuomi, Maija (2021)
Borghi, Beniamino (2021)
Vandenberghe, Xavier "Bambu" Locguet (2021)