Tervetuloa Tanka - suomalaisen tanssin tietokantaan

Tietokantahaku

Aikavälillä

Falling Through The Disappearing Light

Koreografi Nurmela, Maria
Kantaesitys 6.11.2021
Kantaesityspaikka Rettigin Tupakkatehdas, Turku
Tyylilaji Nykytanssi
kesto (min) 75
Lavastaja Kalle Ropponen, Heidi Wikar
Puvustaja Heidi Wikar
Valosuunnittelija Kalle Ropponen
Äänisuunnittelija Jane Sheldon, Jaakko Vastapuu
Kantaesiintyjät Georgie Goater, Gesa Piper, Jonna Aaltonen, Meri Pajunpää, Janne Aspvik
Musiikki teokselle Jane Sheldon, Jaakko Vastapuu
Kuvaus "Falling Through The Disappearing Light (2021) on esitysteos, joka on luotu viidelle kansainvälisesti ansioituneelle tanssin ammattitanssijalle ja yhdeksälle paikalliselle tanssinharrastajalle paikallisesta arvostetusta balettikoulusta, Raija Lehmussaaren balettikoulusta. Musiikin ja äänisuunnittelun Visuaalisen ilmeen ja valosuunnittelun on tehnyt suomalainen tunnettu valo-/ lavastussuunnittelija Kalle Ropponen, puvut ovat suomalaisen suunnittelija Heidi Wikarin käsialaa. Työryhmä koostuu useista kansallisuuksista, kulttuuritaustoista ja ikäryhmistä.
Projektin idea on peräisin tanskalaisen kirjailijan H.C. Andersenin vuonna 1845 julkaistusta eeppisestä tarinasta Pieni tulitikkutyttö, joka kertoo kuolevan lapsen unelmista ja toivosta. Tässä nimenomaisessa teoksessa tarinaa tarkastellaan kuitenkin nykypäivän näkökulmasta ja mukautetaan ajankohtaisiin ilmiöihin. Esitys tarjoaa yleisölle moniaistisen matkan, jossa liike, tekstit, visuaalinen ja äänisuunnittelu muodostavat kokonaisvaltaisen ja koskettavan matkan."
Muita tietoja muut esiintyjät: Raija Lehmussaaren Balettikoulun oppilaat: Aura Huhtala, Liisa Kallio, Lotta Kolehmainen, Mimmi Laurila, Elsa Leinonen, Vilma Morko, Isla Niemelä, Ruusa Orpo, Matilda Saarinen
Tanssijat Goater, Georgie (2021)
Piper, Gesa (2021)
Aaltonen, Jonna (2021)
Pajunpää, Meri (2021)
Aspvik, Janne (2021)