Tervetuloa Tanka - suomalaisen tanssin tietokantaan

Tietokantahaku

Aikavälillä

Kilpatanssi Remix

Koreografi Tuomisto, Satu
Hento, Sanna
Kantaesitys 29.2.2020
Kantaesityspaikka Stoa, Helsinki
Suomen ensi-ilta 29.2.2020
Suomen ensi-iltapaikka Stoa, Helsinki
Tyylilaji Nykytanssi
kesto (min) 90
Valosuunnittelija Mia Kivinen
Äänisuunnittelija Antti Rundelin
Kantaesiintyjät Sanna Hento, Tiina Toyoki, Emil Kontinen,
Onerva Anttila, Eija Karikivi, Reijo Karikivi, Hilkka Laitala, Jukka Laitala, Jaana Leinonen, Yrjö Leinonen, Aija Soikkeli, Jukka Soikkeli
Musiikki teokselle Petra Poutanen-Hurme
Kuvaus Kilpatanssi Remix riepottelee kilpatanssia. Teoksessa kilpatanssille tyypilliset kuviot ja liikkeet on miksattu uudelleen tiheytyväksi rinnakkaisversioksi. Teos käyttää kilpatanssia arvaamattomalla tavalla ravistellen sen normeja.

Teos kuorii vähitellen kilpatanssista pois ulkoiset tekijät; harjoitellut ilmeet, kimalluksen ja irtoripset. Jäljelle jää liike, tunne, yhteys ja merkitys. Teos riisuu näkyviin tanssijoiden kehollisen taidon paljastaen samalla ihmisyyden ja haavoittuvuuden.

Teoksesta on kaksi erilaista versiota. Ensimmäisessä versiossa ensimmäisen kohtauksen tanssi ryhmä senioritanssijoita (56-75v). Toisessa versiossa ensimmäisen kohtauksen tanssii vierailijoina paikallinen kilpatanssin ammattilaispari.

Toinen kohtaus kyseenalaistaa perinteiset paritanssiroolit ja riisuu kilpatanssista pois kaiken ylimääräisen; jäljelle jää vain liike. Kolmas kohtaus tutkii, mihin säntillisesti treenattu kilpatanssijan keho yltää kun sen päästää irti.
Tanssijat Hento, Sanna (2020)
Toyoki, Tiina (2020)