Tervetuloa Tanka - suomalaisen tanssin tietokantaan

Tietokantahaku

Aikavälillä

Jos kuulisit jonkun huokaavan

Koreografi Alajärvi, Erika
Kantaesitys 19.6.2019
Kantaesityspaikka Café Sonck, Kallion kirkko, Helsinki
Suomen ensi-ilta 19.6.2019
Suomen ensi-iltapaikka Café Sonck, Kallion kirkko, Helsinki
Muu tyylilaji Flamenco
kesto (min) 45
Puvustaja Anna Pérez , Erika Alajärvi, Ulla Paakkunainen, Mika Seppänen
Kantaesiintyjät Erika Alajärvi
Muu musiikki Jos kuulisit jonkun huokaavan (Andalusialainen kansanlaulu petenera, alkuperä tuntematon, suomennos Aale Tynni), Ah, el novio no quere dinero (sefardijuutalainen häälaulu 1500-luvulta), Como la rosa en la güerta (1400-luvulta, tallennettu Rhodekselta), Petenera (flamencoversiot alk. n. 1845, Espanja), A la una yo nací (tunnetaan myös nimillä Nana Sefardí, Petenera del niño turco, ennen v. 1492, Turkki), Romance de la monja (ensimmäinen kirjoitettu versio julkaistu 1550-luvulla kokoelmassa Silva de romances, Espanja), J. S. Bach: Cello Suite No. 5 in C minor BWV 1011: I. Prélude (1717-1723), Si hasta ti llega un suspiro (Andalusialainen kansanlaulu petenera, alkuperä tuntematon) ja Peteneras antiguas (1700/1800-l Meksiko) Musiikin sovitus: Mika Seppänen, Ulla Paakkunainen ja Erika Alajärvi
Kuvaus Mitä saa mukaansa, kun on lähdettävä ja jätettävä kaikki? Läpi vuosisatojen ovat ihmiset lähteneet eri syistä tahtoen tai tahtomattaan.

Jos kuulisit jonkun huokaavan on musiikillinen ja tanssillinen kohtaaminen niiden flamencon tyylilajina kohtalokkaanakin tunnetun peteneran historiallisten ainesten kanssa, jotka ovat säilyneet nykypäivään. Eri aikakausilta - vanhimmat laulut ovat keskiajalta - ja eri paikoista (mm. Espanja, Meksiko, Turkki) peräisin olevista lauluista syntyy kokonaisuus, joka kertoo lähtemisestä ja lähtevän, lähteneen kaipauksesta.

Esiintyjistä jokainen on taiteellisen uransa aikana ristennyt, tietämättäänkin, peteneran eri aikojen ilmentymien kanssa. Jokainen tuo oman historiansa mukaan kohtaamiseen: vanha musiikki, kansanmusiikki, klassinen maailma ja nykyflamenco keskustelevat keskenään.
Muita tietoja Musiikin sovitus: Mika Seppänen, Ulla Paakkunainen ja Erika Alajärvi
Laulu, palmas, tamburiini ja tanssi: Ulla Paakkunainen,
Sello, laulu ja tanssi: Mika Seppänen
Tanssijat Alajärvi, Erika (2019)