Tervetuloa Tanka - suomalaisen tanssin tietokantaan

Tietokantahaku

Aikavälillä

Nasty

Koreografi Leinonen, Susanna
Kantaesitys 7.9.2018
Kantaesityspaikka Stoa, Helsinki
Suomen ensi-ilta 7.9.2018
Suomen ensi-iltapaikka Stoa, Helsinki
Tyylilaji Nykytanssi
kesto (min) 65
Puvustaja Sari Nuttunen
Valosuunnittelija Teemu Korpipää
Äänisuunnittelija Teemu Korpipää
Kantaesiintyjät Tiia Huuskonen, Elina Häyrynen, Natasha Lommi, Elisa Tuovila, Erika Vilander
Musiikki teokselle Teemu Korpipää
Muu musiikki Arvo Pärt, Max Richter; Jóhann Jóhansson, Hildur Guðnadóttir & Robert Aiki Aubrey; Teemu Korpipää
Kuvaus Nasty on pysäyttävän ajankohtainen teos kehoon kohdistuvista odotuksista, hyökkäyksistä ja rajoituksista. Teos tuo katsojan eteen kaunistelemattoman tulkinnan todellisuudesta, jossa pahuus pesii niin yhteiskunnan rakenteissa kuin meissä itsessämme. Puramme kohtaamaamme epäoikeudenmukaisuutta ja armottomuutta toisiimme, laittaen pahan kiertämään. Nasty paljastaa tanssijan ruumiin kovan ja kylmän maailman ristivedossa.

Susanna Leinonen Companyn teokset tunnetaan äärimmäisen taidokkaasta, vaativasta liikkeestä. Tällä kertaa Leinonen on tanssijoineen tutkinut paitsi ihmisruumiin rajallisuutta, myös katseen kohteena olemista ja naiskehoon kohdistettuja usein koviakin odotuksia. Teoksen keskiössä ovat tanssijat ja heidän ruumiinsa luovan työn välineenä. Huippuunsa harjoitettu keho näyttäytyy Nastyssa ulkoisista ja sisäisistä odotuksista oireilevana koneena jonka suunnat muuttuvat ja iho venyy saavuttaakseen täyden potentiaalinsa. Kysymys kuuluu, kuka tai mikä tämän potentiaalin lopulta määrittää?


Leinosen koreografia ei mässäile ruumiillisuudella ja väkivallalla vaan paljastaa toisiimme ja itseemme kohdistuvan arkipäivän julmuuden. Kovat sanat ottavat paikkansa piirtyen tilan pintoihin ja tanssijoiden iholle pysäyttämättömänä informaation ja mielipiteiden virtana. Teoksen herkkä ja ilmaisuvoimainen musiikki (mm. Arvo Pärt) kontrastoi ja täydentää ankaraa näkemystä maailmastamme."
Ryhmät Susanna Leinonen Company
Tanssijat Huuskonen, Tiia (2018)
Häyrynen, Elina (2018)
Lommi, Natasha (2018)
Tuovila, Elisa (2018)
Vilander, Erika (2018)