Tervetuloa Tanka - suomalaisen tanssin tietokantaan

Tietokantahaku

Aikavälillä

Elämä

Koreografi Tukiainen, Mirja
Puumalainen, Riikka
Kantaesitys 5.10.2017
Kantaesityspaikka Tanssiteatteri Minimi, Kuopio
Suomen ensi-ilta 5.10.2017
Suomen ensi-iltapaikka Tanssiteatteri Minimi, Kuopio
Tyylilaji Nykytanssi
Muu tyylilaji Tanssiteatteri
kesto (min) 70
Valosuunnittelija Sam Siltavuori
Kantaesiintyjät Mirja Tukiainen, Riikka Puumalainen
Musiikki teokselle Antti Raekallio
Kuvaus "Iäkkään ihmisen perintö, hänen elämäntarinansa, on äärettömän arvokas. Hänen sanoillaan on merkitystä, ei vain taiteilijoille tai katsojille, vaan koko yhteiskunnalle [...] Carolyn Carlson ilmaisi tämän minulle kauniisti: Our old folks create an inner landscape… of time as Being. Tästä Elämä kertoo." Ohjaaja Cilla Back

Monitaiteellista Elämä-teosta työstäessään ohjaaja Cilla Back työryhmineen on tehnyt yhteistyötä vanhusten hoitolaitosten asukkaiden kanssa Kuopiossa ja Pohjois-Italiassa. Lisäksi Back työskenteli Ranskassa legendaarisen tanssijan ja koreografin Carolyn Carlsonin kanssa. Kohtaamisissa syntynyt kuvausmateriaali ei ole realistista dokumentaatiota, vaan maalauksellista ja fragmentaarista, vangittuja hetkiä.

Kerätyt tarinat, sanat, äänet, liikkeet ja kohtaamiset muodostavat esityksen, jonka nimi on Elämä. Kahden eri-ikäisen naistanssijan toteuttama näyttämöesitys ja liikkuva kuva punoutuvat visuaaliseksi kokonaisuudeksi, jota Back kuvailee eläväksi installaatioksi ja kolmiulotteiseksi elokuvaksi.
Muita tietoja Ohjaus: Cilla Back
Dokumenttielokuva, tanssiteatteriteos, videoinstallaatio
Elokuvataiteilija Kim Saarisen tallentamasta kuvausmateriaalista myöhemmin leikattavaa elokuvaa esitetään vanhusten hoitolaitoksissa ja lyhytelokuvafestivaaleilla.
Carolyn Carlson (videolla)
Ryhmät Tanssiteatteri Minimi
Tanssijat Tukiainen, Mirja (2017)
Puumalainen, Riikka (2017)