Tervetuloa Tanka - suomalaisen tanssin tietokantaan

Tietokantahaku

Aikavälillä

Kitchen Exploration

Koreografi Lindgren, Sandrina
Tyylilaji Nykytanssi
kesto (min) 180
Musiikki teokselle Antti Tolvi
Kuvaus Kitchen Explorations on samalla sekä kuulonvarainen, interaktiivinen installaatio, että tanssiesitys, joka luodaan ja havainnoidaan samanaikaisesti sekä osallistujien että katsojien kesken. Päivittäiset toimet, kuten teen keittäminen, leivän leipominen tai pannun tiskaaminen ovat osa universaalia tanssia, ikuista ja alati jatkuvaa koreografiaa, joka koskettaa miljardeja ihmisiä miljardeissa keittiöissä ympäri planeettaa, joka ikinen hetki. Kitchen Explorationissa osallistujat tulevat tietoisiksi tämän tanssin mahdollisuuksista.
Muita tietoja Household Dance Protocol (HDP) tutkii suhdettamme kotitöihin tanssin sekä somaattisten että fyysisten liikemetodien avulla. Teoksen tarkoituksena on herätellä ajatuksia kotitöiden asemasta ja merkityksestä suhteessa yhteiskuntaamme, sekä tarjota avoin tila, jossa kotitöillä on luovana liikkeellisenä rituaalina tai leikkinä tärkeä tehtävänsä.

Vuonna 2017 käynnistynyt HDP on projekti, joka koostuu kotitöitä käsittelevistä podcasteista, tanssi-workshopeista, installaatioista ja esityksistä. Festivaalilla projektin luo ja toteuttaa tanssitaiteilija Sandrina Lindgren. Hän on työstänyt teosta yhteistyössä säveltäjä ja qi gong -opettaja Antti Tolvin sekä lukuisten turkulaisten taiteilijoiden kanssa.
Osallistumisen kesto on noin kymmenen minuuttia.