Tervetuloa Tanka - suomalaisen tanssin tietokantaan

Tietokantahaku

Aikavälillä

Rememberme

Koreografi Kerola, Sampo
Kantaesitys 29.4.2017
Kantaesityspaikka Valssaamo, Kaapelitehdas, Helsinki
Suomen ensi-ilta 29.4.2017
Suomen ensi-iltapaikka Valssaamo, Kaapelitehdas, Helsinki
Muu tyylilaji Dance Theatre
kesto (min) 30
Lavastaja Janne Teivainen
Puvustaja Suvi Matinaro
Valosuunnittelija Janne Teivainen
Äänisuunnittelija Antti Paalanen
Kantaesiintyjät Salla Korja-Paloniemi, Sampo Kerola
Musiikki teokselle Antti Paalanen
Muu musiikki Antti Paalanen
Kuvaus Tanssiteatteri Tsuumin tanssijat Salla Korja-Paloniemi ja Sampo Kerola ovat toteuttaneet yhteistyössä muusikko Antti Paalasen kanssa, hänen musiikkinsa siivittäminä tanssidueton Rememberme, joka koostuu livenä esitettävästä tanssiduetosta sekä tanssivideosta. Teosparin aiheena on myytti Ikuisesta paluusta – ainaisesta paluusta lähtöpisteeseen.

Ajattele, että kaikki toistuisi joskus jo kokemamme kaltaisena ja että tuo toistuminenkin jatkuisi loputtomiin. Niin henkilökohtaiset ilot ja surut kuin suuremmat maailmaa ja kansoja mullistavat tapahtumat. Yhä uudestaan ja uudestaan.

Rememberme tutkii ainaisen palautumisen ajatusta eräänlaisena perspektiivin vaihtona – kuinka saada asiat näyttämään toisilta kuin minä ne tunnemme ? Esimerkiksi poistamalla niistä ohimenevyyden lieventävä asianhaara. Sanonta “Minkä taakseen jättää sen edestään löytää” saa täten myös aivan uuden merkityksen.

Milan Kundera tarinoi aikanaan ainaisesta palaamisesta ja sen tuomasta taakasta romaanissaan “Olemisen sietämätön keveys” ja kysyi kumpi meidän on valittava? Keveys vai paino? Samaa tematiikkaa pohtii myös rememberme, naisen ja miehen duetto. Kumpi on negatiivista, paino vai keveys? Murtuuko ihminen lopulta oman vastuun taakkansa alle vai löytääkö hän sisäisen lapsensa yhä uudestaan ja uudestaan?
Ryhmät Tanssiteatteri Tsuumi
Tanssijat Kerola, Sampo (2017)
Korja-Paloniemi, Salla (2017)