Tervetuloa Tanka - suomalaisen tanssin tietokantaan

Tietokantahaku

Aikavälillä

Robotit eivät uneksi

Koreografi Heikinheimo, Ismo-Pekka
Kantaesitys 12.10.2017
Kantaesityspaikka Tekniikan museo, Helsinki
Suomen ensi-ilta 12.10.2017
Suomen ensi-iltapaikka Tekniikan museo, Helsinki
Tyylilaji Nykytanssi
kesto (min) 30
Lavastaja Suvi Härkönen
Kantaesiintyjät Tanja Illukka
Kuvaus Tule katsomaan mustassa nesteessa elävää ja siitä ravintonsa saavaa kuvitteellista ihmisrobottia. Se saa käskynsä liikkua ja tanssia tulevaisuuden informaationsiirtomuodolla, joka toimii mystisen nesteen välityksellä. Neste johtaa algoritmit suoraan robotin mieleen. Se osaa liikkua huomattavasti monipuolisemmin ja sulavammin kuin nykyaikaiset moniniveliset robotit, mutta pystyy silti toteuttaamaan tehtävänsä millintarkasti. Esitys sopii kaikille niille, jotka ovat kiinnostuneita scifielokuvista, animesta, kyberpunkista, sarjakuvien sankareista ja roboteista.

Muita tietoja Tuotanto: Ismo Dance Company yhteistyössä Tekniikan museon kanssa
Tanssiteos pohjautuu kuvataiteilija Suvi Härkösen samannimiseen installaatioon, jonka 3 x 6 -metrinen vesiallas toimii teoksen vaikuttavana lavastuksena.
Kuhunkin esitykseen mahtuu noin 40 katsojaa. Yleisö ohjeistetaan pukeutumaan tarjolla oleviin sadeviittoihin. He katsovat näytöstä vesialtaan ympärillä muodostaen selkeän valtasuhdeasetelman altaassa liikkuvaan tanssijaan.

Tekniikan museo haluaa antaa kävijöilleen mahdollisuuden pohtia teknologian olemusta ja käsitellä sen herättämiä tunteita. Robotit eivät uneksi -tanssiesitys täydentää Tekniikan maa -näyttelyn näkökulmaa siihen, kuinka tunteet ja jopa pelko ovat aina liittyneet teknologian uusiin sovelluksiin ja kuinka ihmiset ovat vuorovaikutuksessa teknologiaan sen kehittäjinä, suunnittelijoina ja käyttäjinä.
Ryhmät Ismo Dance co.
Tanssijat Illukka, Tanja (2017)