Tervetuloa Tanka - suomalaisen tanssin tietokantaan

Tietokantahaku

Aikavälillä

Tanssipaketti

Kantaesitys 11.3.2016
Tyylilaji Nykytanssi
Valosuunnittelija Marko Kallela
Kuvaus Pikkupaketti tanssia & Paketti tanssia
Kiertueteos

Tanssista vähän tai ihan pihalla oleville on nyt vihdoin tarjolla helpotusta. Mitä tanssi oikeastaan on? Miksi ihminen tanssii? Mitä tanssia katsoessa voi kokea? Voiko tanssia ymmärtää - ja onko se edes tarpeellista? Aurinkobaletin tanssipaketit ”Pikkupaketti tanssia” ja ”Paketti tanssia” tarkastelevat tanssimista ja sen merkitystä niin taiteen lajina kuin inhimillisen toiminnan muotona ja kulttuurin osana. Esityksessä tarjoillaan yleisölle laaja skaala tansseja breikistä balettiin, nykytanssista kansantansseihin.

Teoksessa asiantuntevat tanssiatrit paloittelevat tanssin molekyyleiksi, sofistikoitunut Synnöve von Welle kertoo, miten tanssin katsomiseen tulee valmistautua - ja myös yleisö pääsee oppimaan muuveja, joilla voi hurmata kaikki ympärillään. Ostamalla tämän paketin, ei enää milloinkaan tarvitse olla sormi suussa tanssin parissa.

”Halusimme tehdä esityksen, joka kertoisi huumorilla ja rakkaudella tanssista taidemuotona. Toivomme, että teos ruokkisi kasvavaa kiinnostusta tätä hurmaavaa ja omintakeista esittävän taiteen lajia kohtaan, ja vetäisi katsojan tanssin äärelle yhä uudelleen. Teos sisältää paljon yleisöä osallistavia osuuksia, joiden kautta haluamme vahvistaa tuntemusta siitä, että tanssi on yhteinen kokemus. ”, sanoo teoksen käsikirjoittaja Johanna Keinänen.

Pikkupaketti tanssia on 4-11-vuotiaille. Paketti tanssia on kaikille yli 12-vuotiaille
Muita tietoja Käsikirjoitus Johanna Keinänen
Ohjaus Urmas Poolamets
Useita koreografeja (esityksessä mukana otteita mm. Aurinkobaletin ohjelmistossa olevista teoksista)
Ryhmät Aurinkobaletti