Tervetuloa Tanka - suomalaisen tanssin tietokantaan

Tietokantahaku

Aikavälillä

Kolmen pysäkin kautta

Koreografi Kekoni, Petri
Kantaesitys 21.5.2015
Kantaesityspaikka Hällä näyttämö, Tampere
Suomen ensi-ilta 21.5.2015
Suomen ensi-iltapaikka Hällä-näyttömö, Tampere
Tyylilaji Nykytanssi
kesto (min) 50
Lavastaja Petri Kekoni
Puvustaja Monika Hartl
Valosuunnittelija Matti Jykylä (Non Linear, Teon teesejä), Ilkka Paloniemi (Miniatures)
Kantaesiintyjät Tanja Illukka, Esete Sutinen, Maija Kiviluoto
Musiikki teokselle Antti Nykyri (Non Linear, Teon teesejä), Iiro Ollila (Miniatures)
Kuvaus Teosillassa Kolmen pysäkin kautta saamme nähdä soolo-osiot koreografi Petri Kekonin teoksista Non-Linear -tanssimessu (2014), Teon teesejä (2011) ja Miniatures - Ihminen pienoiskoossa (2013). Teoskokoelma tarjoaa läpileikauksen ryhmän viime vuosien tuotannosta, soolot ovat toki vain osa näistä teoksista, mutta ne sisältävät teosten ydinmateriaalin. Soolojen vahvat naistanssijat kuuluvat Kekonin teosten vakiokalustoon ja näin heidän kauttaa voi nähdä pitkäjänteisen työn tulokset.

Non-linear - tanssimessu oli massiivinen tuotanto 12 tanssijalle teollisuushalliin, tästä teoksestä on lähtenyt elämään omaa elämäänsä Tarja Illukan tulkitsema sinisen laatan soolo. Hänen tarkan ja ulottuvan kehonsa kautta voime kokea mitä messuaminen liikeen kautta voisi tarkoittaa.
Teon Teesejä rakentuu pohdinnalle liikkeen ja teon suhteesta. Tässä teoksessa liikkeellä on eritoten konktreettinen perusta sille väittämälle että merkityksellinen liike jättää jäljen. Petri Kekonin teoksissa pitkään vaikuttanut Maija Kiviluoto tulee läsnäolollaan jättämäään jäljen katsojien tajuntaan.
Miniatures-teoksen mainetta niittäneen Hiekkalaatikko-soolon esittää juurevasti Esete Sutinen. Osio piirtää abstraktia kuvaa elämänkierrosta syntymästä kuolemaan., Teoksen liikemateriaalilla ja tanssijavalinnoilla oli vahva geneettinen perusta, osin siksi Esete valikoitui esittämään pienen ja tumman naisen sooloa.
Teon teesejä -teoksen sanoin:
-tanssijan on sielunsa silmin nähtävä mitä hän tekee, käsien on aistittava pinnat kuten kuvanveistäjä
-tanssi on kaipuuta toiseen eliömuotoon, tanssija on erilaisten eliömuotojen tulkki
-sisälmykset toimivat johtalankana liikkeen etsimisessä. Kehoa ei voi liikuttaa kiinnostavasti muuten kuin sisältä käsin.
Ryhmät Petri Kekoni Company
Tanssijat Sutinen, Esete (2015)
Illukka, Tanja (2015)
Kiviluoto, Maija (2015)