Tervetuloa Tanka - suomalaisen tanssin tietokantaan

Tietokantahaku

Aikavälillä

In Your Mind

Koreografi Hiekkaranta, Anne
Meklin, Heli
Kantaesitys 22.2.2014
Kantaesityspaikka Nykytaidetila Kutomo, Turku
Suomen ensi-ilta 22.2.2014
Suomen ensi-iltapaikka Nykytaidetila Kutomo, Turku
Tyylilaji Nykytanssi
Valosuunnittelija Tomi Humalisto
Kantaesiintyjät Anne Hiekkaranta, Heli Meklin
Kuvaus Koreografi Heli Meklinin teospari In Your Mind ja Move the way you like because I love the way you move kuuluu Meklinin projektiin, jossa hän tapaa erilaisia ihmisiä, seuraa mikä heitä kehollisuudessa, liikkumisessa ja tanssissa kiinnostaa ja luo tältä pohjalta teoksia.
Projektin ensimmäisessä teosparissa Meklinin kanssa esiintyvät Anne Hiekkaranta ja Ludovic Kerfendal.

Hiekkaranta on tanssija, Kerfendal taas haluaa mahdollisimman pian tehdä selväksi, että ei ole. Teokset ovat erilaisia ja itsenäisiä, mutta täydentävät toisiaan ja kohtaavat välillä yllättävin tavoin.
Yhteiskunnan tarjoamat ikään, kulttuuriin ja sukupuoleen liitettävät keholliset ihanteet, energiatasolla vaikuttava kommunikaatio, sekä tavanomaisuudesta murtautuminen ovat läsnä molemmissa teoksissa. Teoksista voi myös löytää hienovaraista komiikkaa.

In Your Mind -teoksessa Anne Hiekkarannan ja Heli Meklinin cowboy-hahmot liikkuvat italowesternien, slapstickin, Brokeback Mountainin ja Lucky Luke -sarjakuvien kuvastosta ammentavassa maisemassa. Kehot jatkuvat joskus lassoksi, joskus hevoseksi tai saluunaksi.

Maskuliinisuuden, feminiinisyyden, lapsuuden ja aikuisuuden ilmentymät vaihtelevat kehoissa ja tilanteissa. Hahmot luovat sisältä käsin moniulotteista tilaa, muodostaen tunnistettavia ja ei-tunnistettavia tilanteita. Uhkien, taistelun ja selviytymisen lisäksi he kokevat herkkyyttä, runollisuutta ja ylitsevuotavaa rakkaudellisuutta.Muita tietoja Konsepti: Heli Meklin
Tilasuunnittelu: Tomi Humalisto
Kuva: Laurent Champoussin
Tuotanto: Ehkä-tuotanto, Läntinen tanssin aluekeskus,
Collectif 21/29.7, Heli Meklin
Tanssijat Hiekkaranta, Anne (2014)
Meklin, Heli (2014)