Tervetuloa Tanka - suomalaisen tanssin tietokantaan

Tietokantahaku

Aikavälillä

Valoon on puu juurtunut/I ljus är trädet rotat

Koreografi Lindfors, Tiina
Kantaesitys 23.1.2014
Kantaesityspaikka Tanssiteatteri Eri, Turku
Suomen ensi-ilta 23.1.2014
Suomen ensi-iltapaikka Tanssiteatteri Eri, Turku
Tyylilaji Nykytanssi
kesto (min) 120
Puvustaja Tuula Bergqvist
Valosuunnittelija Esa Kyllönen
Kantaesiintyjät Toni Laakkonen, Tiina Lindfors, Lassi Sairela, Greta Sandon, Eeva Soini, Juanjo Torres
Muu musiikki Vivaldi: Concerto Grosso op 3 no 8; Andante, Pärt: Lamentate; Pregando, Stravinsky: Le Sacre du Printemps, Cercles mysterieux des adolescents, Glorofication de l’Élue, Evocation des ancêtres, Action rituelle des ancêtres, Pärt: Collage über Bach, Toccata; Preciso, Vivaldi: Concerto grosso op 3 no8; Larghetto, Pärt: The Beatitudes, Vivaldi: Concerto Grosso d-moll; Part 1, Pärt: Nunc Dimittis, Vaughan Williams: Love bade me welcome, Perlman: Der Heyser Bulgar, Pärt: Lamentate; Pregando osa 3
Kuvaus Valoon on puu juurtunut on kokoillan näyttämöteos, joka sulauttaa yhteen puheteatterin ja tanssin. Teoksen käsikirjoittaja Kristin Olsoni ja koreografi Tiina Lindfors painottavat tulkinnassaan Simone Weilin yllättävää ajankohtaisuutta ja hänen traagisen elämänsä kauneutta ja voimaa.
”Simone Weilin tekstit ovat yhä edelleen ajankohtaisia ja ne voisivat yhtä hyvin olla tänään kirjoitettuja: Weil oli jyrkästi nälänhätää, rasismia ja eriarvoisuutta vastaan. Valoon on puu juurtunut – näyttämöteoksessa pyrimme tekemään oikeutta Weilin inspiroiville kirjoituksille yhdistelemällä sekä puheteatterin että tanssin. Halusimme luoda koskettavan ja ajatuksia herättävän teoksen – Weilin filosofian tavoin”, kertoo teoksen käsikirjoittaja ja ohjaaja Kristin Olsoni.

Teoksen puherooleissa ovat näyttelijät Rabbe Smedlund ja Janina Berman, jonka lisäksi teoksessa tanssii koko Erin ensemble. Teosta esitettiin molemmilla kotimaisilla kielillä.
Muita tietoja Käsikirjoitus ja ohjaus (teksti): Kristin Olsoni
Koreografia, ohjaus (näyttämöllepano), lavastus, musiikkisuunnittelu: Tiina Lindfors
Näyttelijät: Janina Berman, Rabbe Smedlund
Puvustu: Katrin Brännström, Tuula Bergqvist
Tekninen toteutus: Juho Golnick
Ryhmät Tanssiteatteri ERI