Tervetuloa Tanka - suomalaisen tanssin tietokantaan

Tietokantahaku

Aikavälillä

Kolme huonetta

Koreografi Soini, Katri
Pentti, Liisa
Halonen, Joona
Kantaesitys 14.9.2010
Kantaesityspaikka Zodiak Studio C4, Kaapelitehdas, Helsinki
Suomen ensi-ilta 14.9.2010
Suomen ensi-iltapaikka Zodiak Studio C4, Kaapelitehdas, Helsinki
Tyylilaji Nykytanssi
kesto (min) 45
Lavastaja Salla Salin
Valosuunnittelija Mia Kivinen
Äänisuunnittelija Johanna Storm
Kantaesiintyjät Joona Halonen, Liisa Pentti, Katri Soini
Kuvaus Kolme huonetta on valosuunnittelija Mia Kivisen, tilasuunnittelija Salla Salinin ja äänisuunnittelija Johanna Stormin tilateos. Sen lähtökohtina ovat valo, tila ja ääni sekä niiden suhde paikassa olemiseen, merkitys kokemuksen muodostajina.
Esityksellisen tason kokonaisuuteen tuovat Joona Halonen, Liisa Pentti ja Katri Soini tanssisooloillaan. Soolot ovat yksilöllisiä, tilateoksen ehdoilla luotuja tulkintoja tilasta.
Teoksen luomisessa lähestytään muun muassa kuva- ja äänitaiteen reunoja, kuitenkin esityksen kontekstissa. Valmis teos on audiovisuaalinen tila ja esitystapahtuma.
Vaikka lähtökohtaisesti tila on kaikille tanssijoille sama, konseptin yhtenä teemana on sattuman salliminen ja hetkeen eläytyminen. Siksi tanssijoiden olemiselle tilassa ei ole asetettu juurikaan rajoituksia. Kukin heistä tuo näin omalla tavallaan esiin tilan ja siinä tapahtuvien muutosten erityisyyttä.
Teoksen nimi Kolme huonetta ei kuvaa reaalisia, esitystä varten toteutettavia huoneita. Nimi heijastelee ajatusta mielentilasta, henkilökohtaiseen kokemukseen ja havaintoon pohjaavasta olemassaolon ja olemisen tavasta. Tilan kokemus muuntuu jokaisen esityksen ja katsojan myötä, ja jokainen huoneista on siten hetkeen sidottu, esitysten tekijöiden ja katsojien yhdessä kokema ja aikaansaama tilanne.
Sattuman sallimisen teema painottuu myös teoksen kolmen tanssijan esiintymisjärjestyksessä. Se arvotaan jokaiseen esitykseen erikseen.
Kolme huonetta avaa uusia ovia koreografisen ajattelun ja tilallisen suunnittelun välille.
Muita tietoja Tuotanto: Zodiak – Uuden tanssin keskus, Mia Kivinen, Salla Salin, Johanna Storm
Tanssijat Soini, Katri (2010)
Pentti, Liisa (2010)
Halonen, Joona (2010)