Tervetuloa Tanka - suomalaisen tanssin tietokantaan

Tietokantahaku

Aikavälillä

Toinen välilasku

Koreografi Littow, Maria
Kantaesitys 26.5.2012
Kantaesityspaikka Kulttuuritalo Valve, Oulu
Suomen ensi-ilta 26.5.2012
Suomen ensi-iltapaikka Kulttuuritalo Valve, Oulu
Tyylilaji Nykytanssi
Valosuunnittelija Ville Aunola
Äänisuunnittelija Jussi Lappalainen
Kuvaus Mitä kokee ihminen, jonka koko elämä on rakentunut liikkumiselle, sellaisella hetkellä, kun joutuu miettimään tanssin vähentämistä tai jopa siitä luopumista? Siivet ovat kantaneet läpi 37 vuotta jatkuneen tanssitaiteilijan taipaleen. Vaikka välillä on räpiköitykin, niin silti on aina noustu uuteen liitoon. Tanssitaiteilijan ura on sisältänyt paljon iloa ja riemua, jos kipua ja tuskaakin.

Maria Littow täyttää 50 vuotta ja siitä 37 hän on viettänyt tanssin parissa. Ensimmäinen Välilasku tehtiin vuonna 1995, ja sen pohjalta on tehty tämä päivitetty raportti tanssitaiteilijan taipaleesta. Ensimmäiseen Välilaskuun verrattuna tämän hetkinen liikemaailma on lempeämpää ja viipyilevämpää. Kirkas ja virtaava improvisoitu liike sitoutuu voimakkaasti nyt -hetkeen ja tunteeseen, siihen suodattuu koko tanssijan elämä ja liikehistoria.

Teoksessa on käytössä Jussi Lappalaisen alkuperäinen äänisuunnitelma. Vanhat lavasteet käytetään uudella tavalla. Videolta pilkahtaa 17 vuoden takainen teos ja kappaleita suomalaista tanssin historiaa. Uutena elementtinä nähdään Ville Aunolan suunnittelema valaistus.
Muita tietoja Tuotanto: Flow Productions
Ryhmät Flow Productions
Tanssijat Littow, Maria (2012)