Tervetuloa Tanka - suomalaisen tanssin tietokantaan

Tietokantahaku

Aikavälillä

Keittiönpöydällä

Koreografi Tuomisto, Satu
Kantaesitys 26.1.2011
Kantaesityspaikka Pannuhalli, Kaapelitehdas, Helsinki
Suomen ensi-ilta 26.1.2011
Suomen ensi-iltapaikka Pannuhalli, Kaapelitehdas, Helsinki
Tyylilaji Nykytanssi
kesto (min) 70
Lavastaja Minna Heikkilä
Valosuunnittelija Minna Heikkilä
Kantaesiintyjät Satu Elovaara, Elena Ruuskanen, Petri Kauppinen, Teemu Korjuslommi, Mariska
Musiikki teokselle Mariska & Pahat Sudet; Mariska, Luis Herrero, Jaakko Jakku, Klaus Suominen
Kuvaus Miten asenneiskelmä taipuu nykytanssiin?
Koreografi Satu Tuomiston uudessa teoksessa Pannuhallissa on pöydälle katettuna rajua tanssia, ilottelevaa iskelmää, suhdepeliä, hartaita toiveita ja kasa rikkirevittyjä tabuja. Teoksen musiikista vastaa räpistä iskelmävoittoisten sävellysten pariin siirtynyt Mariska yhdessä Pahat Sudet -bändinsä kanssa. Näyttämön sähköistää neljä tanssijaa, vauhdikas Mariska sekä hurjat Pahat Sudet. Tässä monitoimiesityksessä liikutaan, soitetaan, lauletaan ja puhutaan. Ja ollaan välillä hiljaa.
Ensi-illan jälkeen lauantaina 22.1. vauhti jatkuu ainutlaatuisella klubilla! Illan aikana jytätään kollektiivista koreografiaa, fiilistellään oman kehon mukaan ja maistellaan lettuja. Tahdista vastaa Bassoradiosta tuttu tiskijukka Selecta Andor. Menon kruunaa kilpailut ja yllätysesiintymiset. Älä kävele onnesi ohi, tanssi sen luokse! K-18.
Satu Tuomisto ja Mariska ovat syytettynä teoksestaan keskiviikkona 26.1. esityksen jälkeen. Tule todistajaksi fiktiiviseen oikeuden istuntoon kuulemaan syyttäjän ja puolustajan puheenvuorot. Miten etenee nykytanssin oikeudenkäynti? Millaisen tuomion teos saa? Leikkimielisessä keskustelussa vahvaa argumentointia tanssiteoksen puolesta ja sitä vastaan!

Keittiönpöydällä on maukas ihmissuhdesoppa, joka yhdistää rohkeasti sanoitetut popiskelmät yhtä rohkeaan nykytanssiin. […] Ennen kaikkea livekeikan ja vaativan nykytanssiesityksen yhdistävä Keittiönpöydällä on katsojan kannalta helposti lähestyttävä. […] Tanssijat taipuvat tunnetilasta toiseen ihailtavan notkeasti ja antavat lihallisuudessaan Mariskan pintapuolisen keveille sanoituksille syvyyttä. […] Tällaista esitystä ei voi tehdä ilman vahvaa pilkettä silmäkulmassa. Mikään kaiken läskiksi lyövä todellisuusparodia Keittiönpöydällä ei silti ole, vaan ihan kelpoa tanssillis-musiikillista tragikomediaa. Välillä koreografian huumori on kyllä kyynistä ja ennalta-arvattavaa, mutta usein myös lempeän oivaltavaa.
(Laura Kimari, Skenet-verkkolehti 27.1.2011)
Muita tietoja Live musiikki
Tuotanto: Zodiak–Uuden tanssin keskus
Tanssijat Elovaara, Satu (2011)
Kauppinen, Petri
Korjuslommi, Teemu (2011)
Ruuskanen, Elena (2011)