Tervetuloa Tanka - suomalaisen tanssin tietokantaan

Tietokantahaku

Aikavälillä

Pessi ja Illusia (Railo)

Koreografi Railo, Tuomo
Kantaesitys 14.8.2009
Kantaesityspaikka Espoon kulttuurikeskus
Suomen ensi-ilta 14.8.2009
Suomen ensi-iltapaikka Espoon kulttuurikeskus
Tyylilaji Nykytanssi
kesto (min) 90
Lavastaja Metti Nordin
Puvustaja Marja Uusitalo
Valosuunnittelija Pasi Pehkonen
Musiikki teokselle Ahti Sonninen (1952)
Muu musiikki Muusikot/musicians: Ritva Koistinen, Riikka Kokkonen, Tiia Makkonen, Esko Lång
Kuvaus Yrjö Kokon satu on suomalaisen lastenkirjallisuuden klassikko, moniulotteinen kertomus, jossa yhdistyvät satu ja luonnonilmiöt. Kokon sadussa kohtaavat Illusia-keiju ja peikko nimeltä Pessi. Hiljan itsenäistynyt Pessi kuuluu Pessimistien sukuun, jotka ovat ylpeitä käytännöllisestä ja järkevästä elämänasenteestaan. Illusian isä on taas herra Illusioni, kuuluisa visionääri, joka asuu sateenkaarella. Eräänä päivänä Illusia päättää vähän seikkailla maan päällä, vaikka hänellä ei olekaan isänsä lupaa poistua sateenkaarelta. Illusia ja Pessi kohtaavat ja siitä alkaa tarina, josta ei puutu jännitystä ja sadun lumoa.
Kokon maailmassa eläimillä ja kasveilla on oma yhteiskuntajärjestyksensä, jota ihmisen käymä sota ravistelee. Myös Pessin ja Illusian elämä metsässä on täynnä yllättäviä haasteita, kun pienpedot alkavat levitä sodan raunioissa ja Illusia menettää siipensä katalalle Ristulukille.
Ensimmäisen kerran Kokon sadun tulkitsi tanssin keinoin Suomen Kansallisbaletti vuonna 1952. Baletin musiikin sävelsi tuolloin Ahti Sonninen. Myös G&G:n tulkinnassa käytetään Sonnisen orkesterimusiikkia Jani Kyllösen sovituksena neljälle soittajalle.
Ensi-ilta Helsingin juhlaviikolla
Ryhmät Glims & Gloms Dance Company
Tanssijat Kenova, Ilona (2009)
Niemi, Kaisa (2009)
Koistinen, Saku (2009)
Oinonen, Ville (2009)
Majaniemi, Jouni (2009)
Vaimala, Terhi (2009)