Tervetuloa Tanka - suomalaisen tanssin tietokantaan

Tietokantahaku

Aikavälillä
picture246.jpg
Kuva: Heli Rekula

Requiem (Kekäläinen)

Koreografi Kekäläinen, Sanna
Kantaesitys 10.3.1996
Kantaesityspaikka Turbiinisali, Kaapelitehdas, Helsinki
Suomen ensi-ilta 10.3.1996
Suomen ensi-iltapaikka Turbiinisali, Kaapelitehdas, Helsinki
Tyylilaji Nykytanssi
Lavastaja Marja Kanervo
Puvustaja Riitta Röpelinen
Valosuunnittelija Sirje Ruohtula
Kantaesiintyjät Anna Airaksinen, Mika Backlund, Simo Heiskanen, Sanna Kekäläinen, Kai Lähdesmäki, Janne Marja-aho, Ville Sormunen, Leena Rouhiainen.
Musiikki teokselle Shoin Kanki, es./per. Katholikos choir, johtajana/conduted by Märt Krell (nauha/tape).
Muu musiikki W.A.Mozart: Requiem, levytys/recording: Nikolaus Harnoncourt, Concentus Musicus Wien, Konzertvereiningung Wiener Staatsopern Chor.
Kuvaus Teoksen käsiohjelmassa todetaan: "Tanssiteos perustuu W.A. Mozartin Reuquiem -nimiseen sävellykseen, joka jäi hänen viimeisekseen. Lähtökohtana käytetään toisaalta Mozartin omaa elämänkaarta, sen dramaattisuutta, säveltäjän taiteilijanlaatua ja ristiriitaista suhdetta omaan aikaansa ja ympäristöönsä, toisaalta Requiemin (sielunmessu, messu kuolleille) ylevää sisältöä. Teoksessa kohtaavat tämä päivä ja menneisyys - Mozartin musiikin eettinen ja esteettinen voima kahden vuosisadan takaa on lähtökohta tämän hetken tanssiestetiikalle ja todellisuuden tarkastelulle.
Koreografi Sanna Kekäläinen on jakanut Requiem-tanssiteoksen kolmeen temaattiseen ja ajalliseen tasoon: Elävien aika, miehet; kuolleiden aika, naiset; esityksen reaaliaika, tyttö ja haavoittunut poika.
Requiem -tanssiteos Mozartin hengessä kuvaa omaa aikaamme ja on myös kannanotto siihen, sen sotiin ja väkivaltaan, sekä välinpitämättömyyteen niistä."
Tanssijat Airaksinen, Anna (1996)
Backlund, Mika (1996)
Lähdesmäki, Kai (1996)
Marja-aho, Janne (1996)
Sormunen, Ville (1996)
Rouhiainen, Leena (1996)
Kekäläinen, Sanna (1996)
Lukkari, Jatta (1996)
Heiskanen, Simo (1996)