Tervetuloa Tanka - suomalaisen tanssin tietokantaan

Tietokantahaku

Aikavälillä

Jossain on jotain

Koreografi Muilu, Eeva
Kantaesitys 12.6.2008
Kantaesityspaikka Kuopion kaupunginteatteri
Suomen ensi-ilta 12.6.2008
Suomen ensi-iltapaikka Kuopion kaupunginteatteri
Tyylilaji Nykytanssi
kesto (min) 50
Puvustaja Monika Hartl
Valosuunnittelija Heikki Paasonen
Äänisuunnittelija Johanna Storm
Muu musiikki Daftpunk: Phoenix
Kuvaus "Jossain on jotain tuo näyttämölle ryhmän ikäihmisiä ja nuoren tanssitaiteilijan. Teos asettaa rinnakkain eri sukupolvia ja mahdollistaa näin erilaisten kehollisten olemassaolojen välisen vuoropuhelun. Näyttämötaiteen keinoin herätellään ajatuksia ja rakennetaan siltaa sukupolvien välille.
'Projekti sai alkunsa halustani kohdata vanhempaa sukupolvea sekä tehdä yhteistyötä esitystaiteen ulkopuolelta tulevien ihmisten kanssa. Alkuvuoden 2008 pidin yli 65-vuotiaille suunnattuja ilmaisutyöpajoja, joihin osallistujia tuli 52. Työpajoissa keskityttiin keholliseen havainnointiin, yksin ja yhdessä tanssien. Tätä teosta tehdessä on keskitytty siihen, mitä tapahtuu juuri nyt - täällä, näiden kuuden erilaisen ja eri ikäisen ihmisen kanssa. Millaisia kohtaamisia syntyy välillämme ja suhteessa maailmaan, ja yleisön kanssa? Olemme tutkineet ajallista ja tilallista olemistamme. Yrittäneet hahmottaa sitä, miten eri tavoin voimme olla yhdessä ja yksin ja miten jokin on ja muuttuu - meissä, välillämme ja maailmassa. Ja mitä on nyt.' - Eeva Muilu"
(Lähde: käsiohjelma)
Muita tietoja Pukujen valmistus: Monika Hartl, Ranja Taipale.
Helsingin juhlaviikkojen tilausteos.
Tuotanto: Helsingin juhlaviikot, Zodiak - Uuden tanssin keskus, Eeva Muilu/Johanna Tirronen; yhteistyössä: Kuopio Tanssii ja Soi -festivaali, Täydenkuun Tanssit -festivaali.
Ryhmät Zodiak - Uuden tanssin keskus
Tanssijat Hämäläinen, Eila (2008)
Kankkunen, Kielo (2008)
Makkonen, Mikko (2008)
Saarikoski, Liisa (2008)
Suhonen, Irja-Leena (2008)
Kourkia, Leila (2008)