Tervetuloa Tanka - suomalaisen tanssin tietokantaan

Tietokantahaku

Aikavälillä

Lichtweg

Koreografi Monni, Kirsi
Kantaesitys 3.11.2006
Kantaesityspaikka Zodiak - Uuden tanssin keskus, Kaapelitehdas, Helsinki
Suomen ensi-ilta 3.11.2006
Suomen ensi-iltapaikka Zodiak - Uuden tanssin keskus, Kaapelitehdas, Helsinki
Tyylilaji Nykytanssi
kesto (min) 40
Lavastaja Simon Le Roux
Puvustaja Suvi Hänninen
Valosuunnittelija Mikko Hynninen
Äänisuunnittelija Mikko Hynninen
Muu musiikki Giacinto Scelsi / Mikko Hynninen Lichtweg-remix: Suite No 8 "Bot-ba", es./perf. Marianne Schroeder (Hat Hut records 1992).
Kuvaus Lähtökohtani teospariin Lichtweg – Friedenplatz oli pohtia yksilöllisen ja yhteisöllisen suhteita sekä etsiä tanssin poliittisuuden mahdollisuuksia tänä päivänä.
Soolossa kysymykseni kohdistui yksilöön, kysyin: kuka ‘hän’ on?
(kuka ihminen on?). Kysymystä ei voi ajatella ilman ihmisen sidosta ja osallisuutta historialliseen ja kulttuuriseen ympäristöönsä. Liioin sitä ei voi ajatella ilman yksilön kokemusta maailmastaan, ilman kehollista ja kielellistä muistia. Jos lähtökohtana on pyrkimys kunnioittaa yksilön kokemuksellista ainutkertaisuutta ja määrittelemättömyyttä, kysymyksen siitä kuka ihminen
on, on mielestäni jäätävä auki, vaille lopullista vastausta. Kaikki lopulliset määrittelypyrkimykset, joissa yksi ‘totuus’ käy toisen yli, ovat vaarassa tulla käytetyiksi totalitaarisen vallan välineenä – kuten niin monesti historiassa olemme nähneet ja näemme yhä tänään.
Lichtweg-soolosta muodostui sarja tanssillisia pienoismuotokuvia, joiden käsikirjoitus on tehty kirjallis-runollisena reittinä. Käsikirjoitusreitti kuljetaan kolme kertaa, jolloin ‘muotokuvaksi’ avautuva näkymä on aina erilainen.
Soolon musiikki on Mikko Hynnisen Lichtweg-remix Giacinto Scelsin pianoteoksesta Suite No 8 “Bot-ba”, joka on säveltäjän kunnianosoitus Tiibetin luostareille, munkeille, rituaaleille ja tansseille. (Lähde: käsiohjelma)
Muita tietoja Video: Mikko Hynninen, grafiikka: Suvi Grym, valokuvat: Heli Sorjonen.
Tuotanto: Zodiak - Uuden tanssin keskus, Liikkeellä marraskuussa -festivaali; tuottajat: Jutta Heikkilä, Kirsi Monni.
Teos kantaesitettiin osana kahden teoksen kokonaisuutta nimeltään Lichtweg - Friedenplatz.
Ryhmät Zodiak - Uuden tanssin keskus
Tanssijat Monni, Kirsi (2006)