Tervetuloa Tanka - suomalaisen tanssin tietokantaan

Tietokantahaku

Aikavälillä

Kukaan ei tiedä

Koreografi Brotherus, Hanna
Kantaesitys 3.3.2005
Kantaesityspaikka Zodiak - Uuden tanssin keskus, Kaapelitehdas, Helsinki
Suomen ensi-ilta 3.3.2005
Suomen ensi-iltapaikka Zodiak - Uuden tanssin keskus, Kaapelitehdas, Helsinki
Tyylilaji Nykytanssi
Muu tyylilaji Muu tyylilaji
kesto (min) 60
Lavastaja Lotta Esko
Puvustaja Karoliina Koiso-Kanttila
Valosuunnittelija Katja Muttilainen
Äänisuunnittelija Mika Kettunen
Kantaesiintyjät Amos Brotherus, Johannes Brotherus, Robert Brotherus, Anja Erämaja, Heikki Herva, Riina Huhtanen, Tatu Hämäläinen, Inka Kallén, Tuomo Lassila, Oksana Lommi, Inka Pohjonen, Teo Schiffer, Astrid Valente.
Musiikki teokselle Antti Ikonen
Kuvaus Kukaan ei tiedä yhdistää eri alojen esiintyjiä sekä eri ikäryhmiä. Teoksen esiintyjäkaarti koostuu ammattilaistanssijoista, -näyttelijöistä ja -muusikoista sekä 4-12-vuotiaista lapsiesiintyjistä.
Kukaan ei tiedä tarkastelee tehokkuutta ihannoivaa yhteiskuntaamme lapsen näkökulmasta. Lapset kokevat maailman konkreettisesti ja aistimellisesti, annettuina olosuhteina joihin he eivät voi vaikuttaa. Tilaa joko on tai sitä ei ole. Aikaa on tai ei ole. Aikuinen on läsnä – tai sitten ei.
Kiireeseen addiktoituneet aikuiset ovat kadottaneet sisäisen rytmin ja hetkessä olemisen taidon, joka lapsilla vielä on tallella. Aikuisten toiminta päämäärineen ja motiiveineen näyttää lapsesta usein käsittämättömältä ja ahdistavaltakin, mutta toisaalta myös koomiselta. Juuri siinä kohdassa mistä aikuinen harppoo ohi, on lapsen näkymätön taikapiiri. Salaisuus, jota kukaan ei tiedä. (Lähde: käsiohjelma)
Muita tietoja Muusikko: Tuomo Lassila
Ryhmät Zodiak - Uuden tanssin keskus
Tanssijat Huhtanen, Riina (2005)