Tervetuloa Tanka - suomalaisen tanssin tietokantaan

Tietokantahaku

Aikavälillä

ERIlainen luontoliike

Koreografi Lindfors, Tiina
Kantaesitys 1.4.2005
Kantaesityspaikka Soinharju, Jämijärvi
Suomen ensi-ilta 1.4.2005
Suomen ensi-iltapaikka Soinharju, Jämijärvi
Tyylilaji Nykytanssi
Muu tyylilaji Muu tyylilaji
kesto (min) 45
Lavastaja Pirjo Liiri-Majava
Puvustaja Eetla Nousiainen
Äänisuunnittelija Aake Otsala
Muu musiikki Rene Aubry: Blue Lady, Night Runa, Cortege, Tribulations, JOsephine Reve, Derives.
Kuvaus "- - Persoonallinen spektaakkeli nostaa esiin luonnon, liikkumisen ja taidekokemusten merkityksen ihmisen henkiselle ja fyysiselle vireydelle. Kolmessa komeassa luontokohteesa toteutetaan tapahtuma, jossa yleisö liikkuu osana kerrontaa. Ryhmiin jaetut katsojat lukevat luontopolkuja valaisten itse maisemaa ja jopa toisiaan. Reitit kylpevät musiikissa ja ryhmien risteyskohdissa nähdään Tanssiteatteri ERIn toteuttamia kuvaelmia.
Tiina Lindforsin mukaan kokonaisuus korostaa luontoarvoja, mutta irtautuu myös mystiseen ulottuvuuteen. 'Ihminen on osa luontoa, mutta kulttuurimme antaa mahdollsiuuden lähes täydelliseen luonnosta eristäytymiseen. Kuvaelmissa leikitään tämän yhteyden palauttamisella sekä luonnon mielikuvitusta inspiroivalla voimalla.'
'Esillä ovat ihminen itse, veden mahti ja ihmisen romanttinen yhteispeli tämän elämää ylläpitävän elementin kanssa. Myös luontomystiikasta nousevat hahmot, siivelliset ja siivettömät, ovat kuvaelmssa edustettuina.' - -" (Lähde: käsiohjelma)
Muita tietoja Lavastuksen toteutus: Pirkko Varjonen, pukujen toteutus: Tuula Bergqvist.
Tuotanto: Opintotoiminnan Keskusliitto ja Tanssiteatteri ERI, yhteistyössä Kankaanpään seudun Luonnonystävät, Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piiri, Kainuun Sydänyhdistys.
Ryhmät Tanssiteatteri ERI
Tanssijat Lindfors, Tiina (2005)
Ostanin, Oleg (2005)
Sairela, Lassi (2005)
Soini, Eeva (2005)
Zilberman, Aleksander (2005)