Tervetuloa Tanka - suomalaisen tanssin tietokantaan

Tietokantahaku

Aikavälillä

Hansapäivien avajaiset

Koreografi Soini, Eeva
Sairela, Lassi
Kantaesitys 17.6.2004
Kantaesityspaikka Turun Tuomiokirkko
Suomen ensi-ilta 17.6.2004
Suomen ensi-iltapaikka Turun Tuomiokirkko
Tyylilaji Nykytanssi
Muu tyylilaji Muu tyylilaji
kesto (min) 20
Puvustaja Pirjo Liiri-Majava
Valosuunnittelija Pirjo Liiri-Majava
Kantaesiintyjät Tanssijat: Tiina Lindfors, Oleg Ostanin, Jattamarie Rauhaluoto, Lassi Sairela, Eeva Soini, Aleksander Zilberman. Nukettajat (Turun Taideakatemia): Hanna Hietala, Merja Pöyhönen, Tanja Muikku, Outi Herrainsilta, Anna-Kaisa Väänänen, Anna Pelkonen.
Kuvaus Turun kaupunki tilasi Tanssiteatteri ERIltä kansainvälisen Hansapäivät –suurtapahtuman avajais- ja päättäjäisohjelman. Ohjelma lähtee liikkeelle vedestä. Tanssijat purjehtivat meressä pukeutuneina humoristisiin laiva-pukuihin, kuljettaen kauppatavaroita - Hansassa kun ollaan. Kaupankäynti paisuu kuitenkin niin suuriin mittoihin, että tavapaljoudesta nousee ahneuden paha hahmo. Hyvän enkelit rientävät apuun ja kamppailun jälkeen paha kukistuu. Koreografia on visuaalisesti toteutettu suurilla kankailla, fantasiapuvuilla ja -naamioilla, viireillä ja jättimäisillä nukkehahmoilla.
Muita tietoja Pukujen toteutus: Tuula Bergqvist. Teos esitettiin hieman muunneltuna myös Hansapäivät -tapahtuman päättäjäisissä 20.6.2004 Suomen Joutsenen luona.
Ryhmät Tanssiteatteri ERI
Tanssijat Lindfors, Tiina (2004)
Ostanin, Oleg (2004)
Rauhaluoto, Jattamarie (2004)
Sairela, Lassi (2004)
Soini, Eeva (2004)
Zilberman, Aleksander (2004)