Tervetuloa Tanka - suomalaisen tanssin tietokantaan

Tietokantahaku

Aikavälillä

Burin

Koreografi Vera Ortiz, Favela
Kantaesitys 22.7.2003
Kantaesityspaikka Théatre le Jean-Baptiste, Chaillé-les-Marais, Ranska
Suomen ensi-ilta 2003
Tyylilaji Nykytanssi
kesto (min) 12
Puvustaja Favela Vera Ortiz
Valosuunnittelija Nicolas Guston, Favela Vera Ortiz
Kantaesiintyjät Sanna From, Malin Stattin, Favela Vera Ortiz.
Muu musiikki J.S.Bach: Fuuga g-mollissa sekä sonaatti g-duurissa, osat Adagio ja Vivace.
Kuvaus Burin on tuulen nimi. Se tarkoittaa lempeää mantereista yötuulta, ja antaa luonteen myös tälle koreografialle. Pehmeä ja intensiivinen liike valloittaa näyttämön kolmen tanssijan voimin.
Liikemateriaalin pohjana olevan ilmavan pehmeyden vastapainoksi tanssissa on Bachin musiikin tapaan myös aksentteja ja dynaamisia vaihteluita. Teoksen tunnelma kasvaa alun äärimmäisen hitaan soolon hiljaisuudesta. Musiikin alkaessa se kutsuu muut tanssijat mukaansa, jonka jälkeen vuoropuhelu hitaiden ja nopeampien koreografisten osioiden välillä jatkuu läpi teoksen. Musiikki soljuu tilassa erottamattomana osana tanssia, mutta molemmat ovat silti itsellisiä kokonaisuuksia, jotka yhdessä korostavat teoksen avoimuutta ja suuren tilan tuntua. Burin on rauhallinen ja kaunis koreografia, jossa tanssijat improvisoivat joitakin osioita. Teos siis muuntuu hieman jokaisella esityskerralla tuulen tapaan.
Muita tietoja Teos on yksi kolmesta pienoisteoksesta, joiden yhteinen ensi-ilta oli Festival de L'été de Chaillé -festivaaleilla Ranskassa.
Tanssijat Vera Ortiz, Favela (2003)
From, Sanna (2003)
Stattin, Malin (2003)