Tervetuloa Tanka - suomalaisen tanssin tietokantaan

Tietokantahaku

Aikavälillä

Ilman kuuta ja aurinkoa

Koreografi Karttunen, Jyrki
Kantaesitys 24.2.2004
Kantaesityspaikka Stoa Itä-Helsingin kulttuurikeskus
Suomen ensi-ilta 24.2.2004
Suomen ensi-iltapaikka Stoa Itä-Helsingin kulttuurikeskus
Tyylilaji Nykytanssi
kesto (min) 50
Lavastaja Jukka Huitila
Valosuunnittelija Jukka Huitila
Äänisuunnittelija Kimmo Karjunen
Musiikki teokselle Leena Joutsenlahti
Kuvaus Kolmen tanssijan ja kolmen muusikon esittämä Ilman kuuta ja aurinkoa on monitaiteellinen teos, jonka myötä näyttämö muuntuu vertauskuvaksi tilasta, jossa moninaiset ajatukset tapahtuvat.
Esityksen kuvakulma on yhden henkilön sisäinen ajatusavaruus, jossa näyttämöllä esiintyvät henkilöt edustavat usein ennakoimattomasti ja täysin omaa johdonmukaisuuttaan etenevän ajatuskulun erilaisia sävyjä.
Ajattelu ei aina etene suoraviivaisesti; alunperin omassa uomassaan uinut pikkuruinen ajatuksen itu sekoittuu muiden kanssa isoksi massaksi, piiloutuu lähes huomaamattomaksi. Ajatukset eivät aina ole kovin suuria ja juhlallisia. Usein ne ovat ihan pieniä ja arkipäiväisiä, ne vain ovat. Toisaalta joskus ajatukset - ja etenkin unelmat - voivat olla spektaakkelimaisia. Hienoa siis olisi, jos tämän sinällään abstraktin teoksen jälkimaku olisi mielentila.
Muita tietoja Esiintyjät/muusikot: Hanni-Mari Autere, Leena Joutsenlahti, Sara Puljula, videot: Kimmo Karjunen, muusikkojen pukujen ompelu, Noona Hentilä, meikkisuunnittelu: Tuija Luukkainen
Ryhmät Nomadi-tuotanto
Zodiak - Uuden tanssin keskus
Tanssijat Manner, Katri (2004)
Eiskonen, Jonna (2004)
Vaimala, Terhi (2004)