Tervetuloa Tanka - suomalaisen tanssin tietokantaan

Tietokantahaku

Aikavälillä

Pienen näyttämön juttu

Koreografi Kitti, Tommi
Kantaesitys 11.3.2004
Kantaesityspaikka Zodiak, Uuden Tanssin Keskus, Helsinki
Suomen ensi-ilta 11.3.2004
Suomen ensi-iltapaikka Zodiak, Uuden Tanssin Keskus, Helsinki
Tyylilaji Nykytanssi
kesto (min) 35
Lavastaja Metti Nordin, Marja Uusitalo, Tommi Kitti
Puvustaja Marja Uusitalo
Valosuunnittelija Janne Teivainen
Muu musiikki Eero Hämeenniemi: Music for Mani I, Music for Mani III, Not Maya, Music for Mani IV
Video http://kraken.it.helsinki.fi/ramgen/Content1/TANKA/pienen_nayttamon_juttu.rm
Kuvaus "Tanssiva ihmiskeho on riittävästi "eri asia" kuin ääni, joka aistittuna muodostaa kokemuksen. Jonkin musiikin tanssiminen ei ole tämän musiikin "näkymistä".
En ole halunnut sotkea musiikin muodon itsenäistä eheyttä. Muusikoiden aiemmin synnyttämä vahva maailma on läsnä. Heidän maailmanaan. He ovat kutsuneet meidät luokseen eikä päinvastoin. Se, että tanssimme heidän musiikkiaan muuntaa kokemusta tästä musiikista, koska siinä tilanteessa se asettuu dialogiin meidän tanssimme kanssa.
En koe tulkitsevani musiikkia, vaan asetun samaan esitystilanteeseen ja tanssin siihen mitä he soittavat.
Kauneus on jonkun arvio jostain. Se on näkemys. Voittopuolisesti taiteessa syyt, merkitykset ja arvot ovat näkemyksellisiä. Ihmisyys totetuu elämyksenä kauniin äärellä tai läsnäolona tanssiliikkeessä. Ilmitulo on olemassaoloa. Onko se arvokasta, se riippuu kysyjästä." (Tommi Kitti)

"-- Säveltäjä antaa lähtökohdat ja muodon muusikkoryhmän improvisaatioille. Koreografi tulkitsee muusikoiden yhteistyön tulokset omalla liikekielellään. Tommi Kitin koreografia ei useinkaan heijastele musiikin pintaa. Hän tunkeutuu syvälle melodioiden ja rytmien ytimeen, ja paljastaa niiden sisäisen rakenteellisen dynamiikan. Toisinaan tanssi kulkee hetken musiikkia vastaan keskustellen, kommentoiden. Yleensä Tommin tanssi kuitenkin etenee yhdensuuntaisena musiikin kanssa, mutta musiikin ja liikkeen välinen kosketus on aina kevyt, lähes leikillinen. Loppujen lopuksi svengi ei synny siitä, että tanssijat resuavat näyttämön laidasta toiseen, vaan siitä, että he korostavat ja tuovat esiin musiikillisen rytmiikan etenemistä oman liikkeensä hienovaraisella fraseerauksella." (Eero Hämeenniemi)
(lähde: käsiohjelma)
Muita tietoja Muusikot: Karaikudi R. Mani, Eero Hämeenniemi, B.V. Balasai, A. Durgaprasad, Pentti Lahti, V.S. Narasimhan, Heikki Nikula, T.V. Vasan, Sampo Lassila, Sharreth, Markus Ketola, D.A. Srinivas
Ryhmät Tommi Kitti & Co
Zodiak - Uuden tanssin keskus
Tanssijat Juntti, Virpi (2004)
Tiitinen, Inka (2004)
Kitti, Tommi (2004)
Raekallio, Valtteri (2004)
Rankanen, Mammu (2004)
Halttunen, Satu (2004)