Tervetuloa Tanka - suomalaisen tanssin tietokantaan

Tietokantahaku

Aikavälillä

Kevätuhri (Lindfors)

Koreografi Lindfors, Tiina
Kantaesitys 24.9.2003
Kantaesityspaikka Turun Konserttitalo
Suomen ensi-ilta 24.9.2003
Suomen ensi-iltapaikka Turun Konserttitalo
Tyylilaji Nykytanssi
kesto (min) 35
Lavastaja Carmela Wager
Puvustaja Carmela Wager
Valosuunnittelija Katja Muttilainen
Kantaesiintyjät Tanssiteatteri ERI: Tiina Lindfors, Oleg Ostanin, Jattamarie Rauhaluoto, Lassi Sairela, Eeva Soini, Aleksander Zilberman.
Turun Konservatorion opiskelijat: Kimmo Alakungas, Heini Keskinen, Elina Kivioja, Reetta Mandelin, Pinja Nevalainen, Emilia Nevä, Kaisa Paavola, Tiina Tegelberg.
Muu musiikki Igor Starvinsky
Kuvaus "Tulkintani Stravinskyn nerokkaasta Kevätuhrista ei voi toistaa sitä riittitanssia, jonka maailman tuntee lukemattomina versioina. Uhri on luonnollisesti nytkin nainen, mutta nostettuna menneisyyden pakanallisista menoista nykyaikaan. Uhri-teema tuli kipeästi ajankohtaiseksi tämän vuoden keväällä ja väkivallan valinta maailman suurilla näyttämöillä toi teoksessani käsittelyyn myös sodan. Se häivyttää kärsimykseltä sukupuolen, mutta ei kärsimyksen aiheuttajilta. Aiheistaan huolimatta Kevätuhrini uskoo ihmisyyden voimaan ja pyrkii puheenvuoroksi hyvyyden puolesta: naisen nimissä." (Tiina Lindfors, lähde: käsiohjelma)
Muita tietoja Teos kantaesitettiin osana Skandaali! -nimistä kahden teoksen kokonaisuutta. Illan toinen teos oli Frej Lindqvistin käsikirjoittama ja ohjaama Skandaali!.
Tuotanto: Turun Filharmoninen Orkesteri, Tanssiteatteri ERI.
Ryhmät Tanssiteatteri ERI
Tanssijat Lindfors, Tiina (2003)
Ostanin, Oleg (2003)
Rauhaluoto, Jattamarie (2003)
Sairela, Lassi (2003)
Soini, Eeva (2003)
Zilberman, Aleksander (2003)