Tervetuloa Tanka - suomalaisen tanssin tietokantaan

Tietokantahaku

Aikavälillä

Loppusijoitus

Koreografi Rissanen, Päivi
Karaspuro, Pia
Kantaesitys 13.11.2002
Kantaesityspaikka Espoon taidemuseo, Galleria Otso
Suomen ensi-ilta 13.11.2002
Suomen ensi-iltapaikka Espoon taidemuseo, Galleria Otso
Muu tyylilaji Muu tyylilaji
kesto (min) 240
Lavastaja Teemu Mäki
Puvustaja työryhmä (artistic team)
Valosuunnittelija työryhmä (artistic team)
Äänisuunnittelija Jouko Kyhälä, Outi Pulkkinen
Kantaesiintyjät Pia Karaspuro, Jouko Kyhälä, Teemu Mäki, Outi Pulkkinen, Päivi Rissanen.
Musiikki teokselle Jouko Kyhälä, Outi Pulkkinen
Kuvaus Teos on eri taiteenlajeja yhdistävien improvisaatioesitysten sarja. Työskentelyn lähtökohtana oli kuvan, tanssin ja musiikin etenemisen ja valmistumisen erilainen, kullekin lajille ominainen tempo. Teos rakentui esityksistä ja esityksissä siten, että jokainen tekijä toimi impulssina toisilleen: kuva tanssille, ääni kuvalle, tanssi äänelle jne. Improvisaatioissa leikittiin eri teemoilla. Esiintyjät olivat kukin itsenäisiä tapahtumasarjoja yhteisessä tilassa. Kontaktit saattoivat olla suoria tai epäsuoria.
Tämän teossarjan myötä taiteilijat palasivat Nykytanssia Espoossa - avoin työryhmä -projektin lähtökohtana olleeseen ajatukseen esityksestä installaationa tai näyttelyripustuksena. Loppusijoituksen esityksissä, joita voisi ehkä nimittää 60-lukulaisesti myös tapahtumiksi, rikottiin esityksen ja ei-esityksen rajaa. Taiteilijat halusivat luoda tilanteen, jossa esitys tai teos ei kulminoidu yhteen huippuhetkeen, johon ladataan koko esiintyminen ja jonka voi tietyn tapahtumasarjan jälkeen "riisua yltään". Teos oli osa työskentelyn ja elämisen jatkumoa.
Kunkin esityksen jäljet, videoinstallaatio, ja äänimaailma olivat läsnä viiden päivän ajan näyttelytilassa. (Lähde: lehdistötiedote).
Muita tietoja Tuotanto: Espoon nykytanssin avoin työryhmä.
Tanssijat Karaspuro, Pia (2002)
Rissanen, Päivi (2002)