Tervetuloa Tanka - suomalaisen tanssin tietokantaan

Tietokantahaku

Aikavälillä

Yhteentörmäys=CLASH

Koreografi Tiili, Arja
Kantaesitys 16.1.2003
Kantaesityspaikka Helsingin Kaupunginteatteri, Studio Elsa
Suomen ensi-ilta 16.1.2003
Suomen ensi-iltapaikka Helsingin Kaupunginteatteri, Studio Elsa
Tyylilaji Nykytanssi
kesto (min) 40
Lavastaja Arja Tiili
Puvustaja Arja Tiili, esiintyjät/performers
Valosuunnittelija Vesa Ellilä
Äänisuunnittelija Harri Ahponen, Arja Tiili
Muu musiikki Barry White: Under the Influence of Love, The Clash: Career Opportunities, Khaled: El habba wine, Mele h'bibti; Samuel Barber: Adagio For Strings, Astrud Gilberto: A Certain Sadness, Benny Andersson, Björn Ulvaeus: Money, money, money; Leo Ferré: C'est beau la vie.
Kuvaus "Viisi elämän runnomaa tyyppiä ovat löytäneet toisensa. Heillä on yhteinen unelma: soittaa Clashin punkrockia livenä.
Brittipunkin keskeisimpiin edustajiin kuulunut Clash ilmensi sukupolvensa työttömien ja syrjäytyneiden nuorten kapinaa. Meidän aikamme sukupolvi X on vauraampaa, mutta MTV- kitchin ja virtuaalipelien täyttämässä turtuneisuudessa on jotain, jonka voi tunnistaa jo punkissa. Törmäys osien ja kokonaisuuden - ta minuuden ja roolien välillä.
Clash tarkoittaa paitsi yhteentörmäystä ja ryskettä myös ristiritaa. Ja pienellä kirjainleikillä siitä tulee cash. Ja Abba laulaa: money, money, money..." (lähde: käsiohjelma)
Muita tietoja Tarpeiston valmistus ja lavastuksen konsultointi: Juhani W. Rytkölä, Money, money, moneyn sovitus: Markku Luuppala, harjoittaminen: Irina Milan.
Teos kantaesitettiin osana kahden teoksen kokonaisuutta nimeltä Pohjoinen ulottuvuus. Illan toinen teos oli Puolimatkassa Reykjavikiin.
Ryhmät Helsinki Dance Company
Tanssijat Karttunen, Jyrki (2003)
Lähdesmäki, Kai (2003)
Marja-aho, Janne (2003)
Nuora, Unto (2003)
Wingren, Tove (2003)