Tervetuloa Tanka - suomalaisen tanssin tietokantaan

Tietokantahaku

Aikavälillä

Virta -folklore show

Koreografi Paloniemi, Matti
Kantaesitys 4.7.2001
Kantaesityspaikka KOM-teatteri
Suomen ensi-ilta 4.7.2001
Suomen ensi-iltapaikka KOM-teatteri
Muu tyylilaji Muu tyylilaji
kesto (min) 95
Lavastaja Marko Kettunen
Valosuunnittelija Tomi Suovankoski
Kantaesiintyjät Johanna Ekman, Hanna Korhonen, Salla Korja-Paloniemi, Samuli Nordberg, Sami Paasila, Matti Paloniemi, Reetta-Kaisa Pirhonen, Timo Saari.
Musiikki teokselle Hannu Kella, Esko Järvelä
Muu musiikki M. Jäppilä, V.Tynnilä, Otto Hotakainen, Trad.
Kuvaus Virta –folklore show on kokoillan elämysmatka suomalaiseen kansanperinteeseen. Se esittelee kansantanssia ja -musiikkia parhaimmillaan, herkänräväkästi mutta huumoria unohtamatta. Virta koostuu useasta, löyhästi juonellisesta tanssikokonaisuudesta; siitä voi löytää niin perinteistä, minimalistisen herkkää menuettia kuin iskevää, rytmisesti haastavaa ja virtuoosista karjalaistanssia. Teoksessa nähdään myös uudeksi folkloreksi muotoutuvaa tanssilavakulttuuria, lavojen originaaleja hahmoja ja tangon kaihoa. Teemana on erityisesti urbaanin ja traditionaalisen kohtaaminen: Virta tutkailee sitä, miten kaupunkilainen näkee perinteen, kansantanssin ja kansanmusiikin. Mitä mahtaa tapahtua, kun tulinen karjalaistemperamentti ja jäyhä Länsi-Suomi kohtaavat kaupunkimiljöössä? Tsuumin muusikot ovat teoksessa yhtä tärkeässä asemassa kuin tanssijatkin: usein kansantanssissa nähty passiivinen säestäjän rooli on hylätty.
Muita tietoja Muusikot: Esko Järvelä / Tommi Asplund (viulu, avainviulu), Hannu Kella (haitarit), Jussi Nikula (lyömäsoittimet, kitara, basso), Pilvi Talvitie (piano, harmoni), Jarno Tastula (laulu, viulu, mandoliini).
Ryhmät Tanssiteatteri Tsuumi
Tanssijat Korhonen, Hanna (2001)
Korja-Paloniemi, Salla (2001)
Nordberg, Samuli (2001)
Paasila, Sami (2001)
Paloniemi, Matti (2001)
Iles, Reetta-Kaisa (2001)
Saari, Timo (2001)
Juntunen, Tuomas (2001)
Elovaara, Johanna (2001)
Puumalainen, Riikka (2004)