Tervetuloa Tanka - suomalaisen tanssin tietokantaan

Tietokantahaku

Aikavälillä

Avoin kenttä

Koreografi Numminen, Ari
Kantaesitys 2.10.2001
Kantaesityspaikka KOM-teatteri
Suomen ensi-ilta 2.10.2001
Suomen ensi-iltapaikka KOM-teatteri
Tyylilaji Nykytanssi
Muu tyylilaji Muu tyylilaji
kesto (min) 40
Lavastaja Marko Kettunen
Puvustaja Elina Vättö
Valosuunnittelija Marko Kettunen
Kantaesiintyjät Johanna Ekman, Hanna Korhonen, Salla Korja-Paloniemi, Samuli Nordberg, Sami Paasila, Matti Paloniemi, Reetta-Kaisa Pirhonen, Timo Saari
Musiikki teokselle Hannu Kella
Muu musiikki Oskar Merikanto, Jean Sibelius, Aapo Similä
Kuvaus Avoin kenttä on tanssia, laulua ja instrumentaalimusiikkia yhdistävä teos suomalaisesta ihmisestä, ihmisen vimmasta ja vieraudesta, yhdessä elämisen vaikeudesta. Se tutkii ihmistä tekijänä ja tarkkailijana oman elämänsä kentällä, jossa jokainen pelaa lopulta omaan pussiin. Avoin kenttä jättää jäähyväiset nostalgialle: se on tutkielma tästä ajasta, kylmästä nykyhetkestä. Se valaisee sirpaloituvia ja usein julmiakin ihmissuhteita tanssin ja musiikin kautta. Teoksessa risteävät rajuus, fyysisyys, synkkyys ja toisaalta herkät, toiveikkaat hetket.
Muusikoiden läsnäolo ja esiintymispanos on teoksessa yhtä tärkeä kuin tanssijoiden osuus. Lavalla nähdään kahdeksan tanssijan lisäksi viisi muusikkoa. Suomalaisia ja kansainvälisiä vaikutteita fuusioiva musiikki ja moniääninen laulu ovat elintärkeitä elementtejä; sekä tanssijat että muusikot laulavat. Teoksessa kuullaan muun muassa Sibeliuksen lyyrisen herkkiä, tuttuja lauluja, jotka tanssin rinnalla näyttäytyvät uudella tavalla – klassinen kuoroestetiikka kohtaa rajun, modernin liikekielen.
Avointa kenttää on mahdoton lokeroida johonkin tiettyyn tanssin genreen kuuluvaksi – liikemateriaalia on niin nykytanssin, kansantanssin kuin vaikkapa hiphopin alueilta.
Muita tietoja Muusikot: Esko Järvelä / Tommi Asplund, Hannu Kella, Jussi Nikula, Pilvi Talvitie, Jarno Tastula; laulujen sovitus ja harjoittaminen: Ritva-Liisa Kangasluoma.
Ryhmät Tanssiteatteri Tsuumi
Tanssijat Korhonen, Hanna (2001)
Korja-Paloniemi, Salla (2001)
Nordberg, Samuli (2001)
Paasila, Sami (2001)
Juntunen, Tuomas (2001)
Paloniemi, Matti (2001)
Iles, Reetta-Kaisa (2001)
Saari, Timo (2001)
Elovaara, Johanna (2001)