Tervetuloa Tanka - suomalaisen tanssin tietokantaan

Tietokantahaku

Aikavälillä

Tanssii keijujen kanssa

Kantaesitys 4.6.2000
Kantaesityspaikka Barker-teatteri, Turku
Suomen ensi-ilta 4.6.2000
Suomen ensi-iltapaikka Barker-teatteri, Turku
Tyylilaji Nykytanssi
kesto (min) 45
Lavastaja Reijo Sormunen
Puvustaja työryhmä (artistic team)
Valosuunnittelija Reijo Sormunen
Musiikki teokselle Tane Kannisto, Olli Tuomola
Kuvaus Esitys perustuu irlantilaisiin keijutarinoihin ja niistä koottuun Anette Arlanderin kuunnelmaan "Keijut" (Radioteatteri 2000).
Esityksen koreografia on toteutettu sananmukaisesti yhteistyönä. Lähtökohtana on ollut yhtäältä rakenne, jossa rakastetulleen kirjeitä kirjoittavan naisen todellisuuden muodostamaan "kehykseen" on upotettu muistikuvia tai fantasioita kohtaamisista kolmen muun hahmon kanssa. Nämä minuutin mittaiset duetot on palmikoitu mosaiikin tapaan, niin että jokainen neljästä kirjeestä sisältää yhdeksän duettofragmenttia.
Toisaalta lähtökohtana on ollut kolme äänimaisemaa (metsäjärvi Monaghanissa, jyrkännetuuli Aran-saarilla ja merenranta Donegalissa) ja ajatus kolmesta maisemaan kuuluvasta hahmosta, joilla kullakin on oma tapansa liikuttaa tanssivaa naista, oma tunnistettava liikekielensä, jonka he hänelle tarjoavat ja johon he hänet vievät mukaansa.
Käytännössä työskentelyn lähtökohtana on kuitenkin ollut enemmän kunkin tanssijan persoonallisuus ja elämänkokemus ja niistä muodostuvat kontrastit, kuin selkeästi erottuvat tyylilajit.
Muita tietoja Näyttämökuvat on toteutettu multimediana.
Tanssijat Lehikoinen, Kai (2000)
Raar, Marjan (2000)
Renvall, Nina (2000)
Kane, Jonathan (2000)